bildt engeland nederland friesland

“ Bildtse basiskoallen kinne weer an ‘e gang met Bildts en Fries”

Op woensdag 28 september organiseerde de Kemissy Meertalighd van Stichting Bildts Aigene weer een studiemiddag voor alle Bildtse basisscholen. De nieuwe Friese digitale lesmethode Spoar 8, geschikt voor de gehele basisschool, werd door Dorien Heemstra van het Cedin met veel interesse gevolgd door de 35 belangstellende leerkrachten, taalcoördinatoren en directeuren van de scholen. Deze rijke digitale taalmethode biedt een scala van taalactiviteiten aan. Je kunt denken aan verhalen, liedjes, prentenboeken, filmpjes, versjes en educatieve games. Ook alle ontwikkelde materialen van de Kemissy Meertalighyd zijn opgenomen in deze nieuwe Friese methode, zodat ook het Bildts toegankelijker wordt voor de Bildtse basisscholen.

Coos van Kooten, leerkracht van groep 7 op obs ’t Fonnemint, gaf voor de bovenbouw leerkrachten een boeiende inspirerende en duidelijke Bildtse les. Verrassend was dat hij hiervoor iedere week de Bildtse Post gebruikt. Voor de onderbouw leerkrachten was er een Bob de Krôb workshop. In deze workshop werd de Bob de Krôb map gepresenteerd. Sonja Nauta schreef voor jonge kinderen herkenbare verhalen over de belevenissen van Bob. Bij deze verhalen zijn liedjes geschreven door de uit Vrouwbuurt afkomstige Janny Kok en door Froukje de Jong vertaald. Om het geheel compleet te maken heeft Sieuwke Jacobsen, student aan de NHL, er Bildtse woordenschatplaten bij gemaakt. Voor elke basischool op ’t Bildt is er een Bob de Krôb map uitgereikt. U kunt dit Bob project nu bekijken bij 'Bildtse materialen' op deze website.

“Deze overdâg waar een inspirerend Bildts feesy!”

Plek voor een Feestje

De laatste publicatie van de Kemissy Meertalighyd

 

CD Speule met Bildts

Taal belaids priis 2010

Meertaligheid, een uitzondering?

"Integendeel! Opgroeien met één taal is eerder een bijzonderheid. Alleen al in Europa wonen 50 miljoen mensen die iedere dag twee of meer talen spreken"

Gastenboek

Een méér dan bewonderenswaardig initiatief.
Prachtige side, en 'n goed ynysjatyf. Ok al weun ik nie...

Bezoekers

Vandaag7
Gisteren48
Deze week135
Deze maand1134
Totaal89335